Степногірськ сьогодні – який він? Успіхами та проблемами ділилася голова Степногірська Ірина Кондратюк, тричі підряд обрана на цю посаду, 19 червня о 18.30 в прямому ефірі радіопередачі “Відверто про головне” (радіо “Запоріжжя”). Тема викликала зацікавлення у слухачів, адже в минулому це – найдепресивніший населений пункт в Україні. До того, як його очолила Ірина Кондратюк.

   “Тут я провела все своє свідоме життя, бачила розквіт селища та занепад після закриття шахти. Тому не могла залишитись осторонь проблем рідної землі. Звісно, мені було нелегко, коли я вперше очолила Степногірськ. Завдяки команді, в якій більшість – жінки, вдалося стабілізувати ситуацію та рухатися вперед. Хочеться, щоб у нашому селищі та в раді було більше чоловіків, але причина одна – фінанси. На сьогодні головною проблемою є відсутність бюджетоутворюючих підприємств на території селища, а значить, і роботи, – підкреслила Ірина Кондратюк. – Та у нас є значні досягнення. По-перше, вода щодня майже цілодобово. Не в кожному районному центрі така ситуація з водопостачанням. По-друге, планується в цьому році повністю провести освітлення в Степногірську. Секрет успіху простий – треба любити свій рідний край, треба любити те, що ти робиш, і тоді все вдасться”.

    Дає надію на позитивні зрушення співпраця міжфракційної групи “Рівні можливості” у Степногірській селищній раді з колежанками з таких міжфракційних груп з інших місцевих рад Запорізької області – міських, районних, обласної, а також з колежанками з інших областей та Верховної Ради України. За словами голови Степногірська, ці перспективи стали реальністю завдяки участі в проекті “Підвищення видимості жінок та боротьба з ґендерними стереотипами у національній та місцевій політиці України”, який Запорізький благодійний фонд “Єдність” за майбутнє” реалізував у партнерстві з Національним Демократичним Інститутом за підтримки уряду Швеції.